MONDAY

Idag var jag med om den första jordbävningen i mitt liv, kännde dock ingenting. Men min värdmamma berättade att det var en idag vid ett. Det var även brandövning på skolan, jag fick nästan hjärtattack och dog. Larmet är 10000x högre och lampor börjar blinka överallt. Blev sedan utrskrattad av min värdsyster, haha. Hon berättade att de har ett annat larm som heter look- outs. Det har kommit nu efter alla skolskjutingar i USA, så läraren täcker för alla fönster och låser dörrarna. Och om brandlarmet går samtidigt så måste man stanna i klassrummen ändå. Men det larmet testas nästan aldrig, min värdsyster har gått på skolan i 3 år och aldrig varit med om det. 

Sen var vi på bokaffären och tittade lite, åkte även förbi gymmet som jag ska få börja på. När vi kom hem igån stog det en liten älgunge på gården, så söt!

Bilder från söndagens lilla utflykt. 
 

English class

Haha idag fick vi det här pappret av engelska läraren.

FRIDAY

Idag var det första hela dagen i skolan. Var där halva dagen igår också. Allting går bra än så länge, känner inte så många än men det kommer väl bli bättre. Lyckades få upp mitt skåp själv idag för första gången, haha. Det är så svårt att få upp dem!

Mina lektioner är:

English
Art Studio
US History
Chemistry
Algebra 2
US Goverment 
 

In Alaksa

Landade vid nio igår. Trött som aldrig förr. Tur nog så var min familj väldigt förstående och lät mig doscha och krypa ner i sängen direkt. 

Idag sov jag till 9, sen kom min värdmamma och väckte mig. Vi åkte till skolan och bestämde vilka lektioner jag ska ha. Blev engelska, us goverment, us history, kemi och spanska eller art. Sen tog vi en sväng förbi mataffären och åkte runt stan lite. Det regnar så mycket just nu så det går inte att se så mycket av bergen. Men fick se lite i alla fall.

Nu har jag packat upp och sitter och myser med en av värdfamiljens hundar, Blanca. 


På planet

Sitter på planet till San Franssisco just nu. Gick upp klockan 3 imorse, mindre roligt. Allt gick bra på flygplatsen och så. 


Nyss svimmade tjej brevid mig av. Tror jag vart räddare än henne, det började komma massa saliv hur munnen på henne. Men nu mår hon bättre så jag kan också slappna av, haha. 

Har inte så mycket mer att skriva nu. 
 

New York

 

I New York

Har vaknat och ska snart gå ner och äta frukost i resturangen. Igår va väl ingen drömdag. Resan gick bra och det flöt på bra. Men sen när vi kom till hotallet klockan tolv på natten så började fåran toa krångla och det slutade med att det var vatten över hela golvet och vi fick byta rum efter mycket tjatande i receptionen. Men nu är de nya tag. Vi ska åka inte till New York på sighseen och sånt.
 

I London

Sitter på flygplaten i London just nu, ca 2 h kvar tills fyget till New York går. 
Åker tillsammans med tra andra studenter från stockholm. Det ska vara fler från norge och lite fler ställlen men vi har ej hittat dem än. Hörs i New York!
 

Hårt schema

 Idag åka jag ner till Stockholm med mina föräldrar, sedan flyger jag iväg imorgon. Det kommer bli ganska intensivt sen de närmaste dagarna. Kommer resa länge till New York, sen ha två roliga dagar där. Sen Åker jag iväg själv mot Alaska klockan sju på morgonen och är inte framme föräns klockan nio på kvällen. Det hade ju varit chill å så om jag fått sova sen, men nej. Klockan 7 på morgonen nästa dag ska jag till skolan. Härligt! 

Nu ska jag packa i det sista och säga hejdå till mina vänner!
 
 

Nästan sista dagen

Idag är sista hela dagen hemma. Ska packa, klippa mig, hälsa på farmor och förbereda mig mentalt, haha. 
Imorgon eftermiddag bär det av till Stockholm och Arlanda.

Lugnet innan stormen

Visumet är klart och igår fick jag även flygbiljetterna. Resan kommer bli gaaaanska lång. Först till London, det går ju på typ 2h, men sen ska vi vara i London i flera timmar. Sen är det ca 7-8h till New York. Där får jag som tur är en puas från flygandet. Soft Landing Camp som är typ 3 dagar kommer rädda mig. För sen när jag ska vidare till Anchorage är det först ca 6,5h till San Fransisco, där ska jag sedan vara typ hela dagen, sen på kvällen fllyger  jag i 5h till Anchorage. härlig flygresa... Men ska inte klaga. Det ska bli jättespännande!

Har sakta men säkert börjat inse hur länge jag ska vara borta. Vare gång jag tänker på det när jag är med mina vänner känns det som jag ska bryta ut i tårar, haha. Men troligen kommer tiden gå så fort. I måndags fixade mina fina vänner en överraskingsmiddag åt mig. Sååå gulligt!! Om ett tag kommer alla hit och jag ska bjuda dem på fika, och några av dem kommer jag inte se föräns jag kommer hem igen. 

Packningen går sådär. Har bestämt vilka väskor jag ska ha och så, men resten har jag inte riktigt kommit igång med. Med troligen kommer jag hinna med det imorgon. Haha eller jag är väl tvngen, på fredag åker jag ner till Stockholm, sen sover jag där med mamma och pappa en natt innan jag åker iväg på lördag.
 

Visum-kaos

Det här med att söka visum i usa för 10 månader är inget lätt. Har hållt på i flera dagar med papper och hemsidor. Men nu ser det ut att lösa dig. Det är väldigt omständigt allt, inget får vara fel och det är inte lite papper man får. Men nu har jag i alla fall fått en tid på ambasaden på fredag så jag kanske kommer att komma iväg nästa vecka, hoppas på det i alla fall! 
 

Sara Eriksson

Jag heter Sara Eriksson och kommer från den lilla staden Mora i Dalarna. Istället för att börja andra året på gymnasiet i Sverige bestämde jag mig för att ta mina väskor och åka till USA. Nu befinner jag mig i vackra Anchorage, Alaska och är en junior på South Anchorage High School.

Instagram Follow on Bloglovin

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus