Finals

Ska snart gå och lägga mig, efter an anmält lugn dag. Vi skulle ha skidträning idag men det var -20 så den vart iställd, de har en viss tempratur som de ställer in vid.
 
Dennna vecka är den sista veckan innan jullov och det betyder FINALS på amerikanska high schools. Det är stora tester som är stor del av betygen, många har det i alla ämnen men jag har klarat mig undan väldigt bra. Har inget i art eller forensics, har så höga betyg i histora och government att jag inte behöver ta dem i de kurserna. Men Engelska och matte slipper jag inte undan. De två närmsta dagarna kommer vara lite annnorlunda, längre lektioner men inte alla ämnen varje dag. Har min final i engelska imorgon, kommer troligen gå bra. På torsdag har jag i matte. Inte speciellt nervös inför någon av dem eftersom betygspressen inte finns för mig här.
 
 

Forensics

Vi håller just nu på med hur kroppar förmultnar i min forensics klass. Igår visar våra lärare detta vidoeklipp, och jag måste bara säga en sak, hur dum får man vara?

Sunday

Vaknad precis och ska snart ta mig up till köket för frukost.

Igår var första skid tävlingen. Den gick snabb som bara den, 2,8km och det var världens snabbaste snö( nästan is). Men tyckte ändå att det gick hyfsat för att vara första tävlingen. Nästa vecka är det två dagars tävling, fredag klassiskt och lördag skate. 
 
Senare idag kommer en kompis och plockar upp mig så ska vi åka och jul shoppa på dimond mall. Har inte haft någon tid till det och kommer inte ha innan jul så  måste passa på nu. 
 

Skidåkning

Sitter hemma oh ska göra min engelska läxa, lite frågor om en text. Kommer troligen gå fort. Idag var en lugn dag, inget speciellt hände i skolan. Efter skolan var det skidträning som vanligt, vi har kört skate hela denna veckan så nu känns överkroppen(armar, mage, rygg) ömma. Men träningsverk är alltid bra, så vet man att man håller på att bli bättre. Vi jobbade på tecknik idag, mest i backar. Nedför för att hålla sig på fötter när det är kurvor och nedför samtidigt, kanske låter konstigt men det äe en svår det av längdskidåkning, även de bästa(och då menar jag de bästa i världen) ramlar med jämna mellanrum i svåra nedförsbackar. Sen uppför också, stavar och allt måste vara i tackt och sättas ned på rätt ställe osv.
 
På lördag är första skidtävlingen. Skate, sprint, intervalstart. Min tränare sa idag att det är ett väldigt bra första race, banan kommer vara ganska enkel och man får känna på hur det är att vara på tävlingar. På fredag, innan tävlingen, kommer vi ha en "spaghetti feed". Hela laget samlas hemma hos någon, med stort hus, och man äter pasta, umgås och laddar inför tävlingen. 
 
 


Thanksgiving Break

I torsdags var det Thanksgiving day här. Det man gör är att man oftast äter mat i massor med sin familj och bara är tacksam över det man har. Jag visste själv inte varför man gjorde detta tills jag såg Charlie Brown- The Mayflower, (eller som vi svenskar känner till serien: Snobben). Jag hade otroligt tråkigt förra helgen så satte mig och tittade på det, haha. För den som vill veta hur det hela startade, klicka på länken ( LÄNK ). 
 
Jag själv var hemma med min värdfamilj och de bjöd även över en annan familj som de är mycket goda vänner med. Vi åt det som de flesta andra i USA åt den dagen, kalkon, potatismos, lingonsylt, pumpapaj och massa annat. Sen gick jag, Astrud och dotter i familjen som kommer över, ned och tittade på några filmer.
 
Senare på kvällen kom Irené(min area rep.) och hämtade mig. Åkte hem till henne och sov där. Dagen efter bakade vi lussekatter och fikade. På kvällen tog hon med mig till ett ställe som heter Bear Tooth. Det är en pizzeria och en bio, kombinerade! De har tagit bort varannan rad stolar i bion och satt in bord istället, måste erkänna att det var en riktigt bra ide. De visar inte nya filmer där, utan sånna som redan har gått på andra ställen före. Den dagen slutade bra och jag åte hem och sov!
 

Monday Dec 2nd

Thanksgiving break är över och idag var det tillbaka till skolan som gällde. Över lag lugn dag. Hade skidträning efter skolan, måndagar är vi kvar på skolan och gör styrka, core och yoga inomhus. Imorgon är det skate träning, vi kommer köra skate hela veckan eftersom vi har första tävlingen på lördag, och det är en skate tävling. Hur det kommer gå är oklart, men ska satsa på att komma i mål, haha. 
 
Förra veckan valde jag nya ämnen för nästa termin. Kommer ha kvar engelska, amerikansk historia och forensics. De andra kurserna tar slut och jag har nu fått nya. 
Så här kommer mitt schema att se ut:
1st h - English 11
2nd h - Food Prep (typ hemkunskap)
3rd h - U.S History
LUNCH
4th h - Forensic Science
5th h - Yoga
6th h - Photography
 
Lite tveksam över Food prep, har hört från många att den inte är så kul, men det finns inga kurser 2nd period som jag är intresserad av. 
  
 
 

Sara Eriksson

Jag heter Sara Eriksson och kommer från den lilla staden Mora i Dalarna. Istället för att börja andra året på gymnasiet i Sverige bestämde jag mig för att ta mina väskor och åka till USA. Nu befinner jag mig i vackra Anchorage, Alaska och är en junior på South Anchorage High School.

Instagram Follow on Bloglovin

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus