Anchorage

 
 
 

South high

Det här är skolan jag ska gå på, kolla bergen bakom! Häftigt!
Skolan är stor vilket innebär att de erbjuder många sporter och aktiviteter. Min värdmamma har sagt att det är den bästa skolan i Anchorage och de flyttade nära den bara så deras dotter kunde gå där. När det fortfarande är varmt så får jag gå dit, en promenad på ca 7 min, på vintern skjutsar värdmamman mig. Det ska bli såå spännande!!
 
 
 

Svar på komentar

Komentar:
Hej! 

Jag undrar hur du bestämde dig för att åka med Explorius? Vad avgjorde saken för dig? 
Jag ska nämligen åka nästa år och är just nu i steget med att välja organisation och det är såå himla svårt! 
Tack på förhand, ska bli riktigt kul att följa din resa! 
KajsaSvar:
Jag valde explorius främst av allt för att en av mina vänner åkte med dem som utbytesstudent till australien förra året. Hon hade ett väldigt bra år och hon sa att hon hade fått väldigt mycket stöd och de på explorius hade förstått henne eftersom de själva vet hur de känns att vara utbytesstudent. Men det var andra saker som också vägde in. Jag tittade på organisationer och jag tyckte att eplorius kändes tryggast och personligast.Jag tittade även mycket på STS, Jag har varit på språkresa med dem tidigare och det var riktigt roligt. Men det som gjorde att jag inte valde dem var att deras organisation är så stor. De håller på med olika många sorters resor samtidigt att det kan vara svårt för dem att hålla koll på vem man är. På explorius får ma personlig bemötning och jag tycker att det känns tryggt med en organisation som inte är så stor men ändå vet vad de håller på med.Självklart har jag hört negativa saker om dem, om studenter som inte haft det så bra. Men jag tror att det händer i alla organisationer då och då. 
 
Explorius kanske inte känns som det självklara valet för andra. Man kanske vill ha en stor organisation som har mycket för sig. Men för mig var Explorius väldigt bra och de har varit väldigt bra hitils, jag har ju inte äns åkt iväg på mitt stora äventyr än. ;)

VÄRDFAMILJ!

Igår när jag stod i kön till radiobilarna på Gröna Lund ringde explouris och sa att jag fått en värdfamilj. Kommer bo hos ett par med en 16-årig dotter i ANCHORAGE, ALASKA. Ska verkligen bli superspännande. Alaska är ju känt för sina varckra landskap. Många tänker att de inte vill till Alaska, men jag är jätteglad över att jag ska dit. Trodde inte att det var så stor chans att jag skulle hamna där så vart väldigt förvånad. Familjen bor i en villa med sina två hundar, de gillar att åka sidor, vandra och annat kul. Skolan jag ska gå på heter South High och har ca 1500 elever. 

Fick även mail min Area rep. och hon verkar jätte trevlig. Ska svara henne och ta kontakt med familjen imorgon, nu ska jag sova efter en lång bussresa från stockholm hem till Mora. 
 

20 Juli

Försöker att göra det bästa av tiden jag har kvar i Sverige. Är med vänner och familj, bara har det bra helt enkelt.
Men jag börjar bli riktigt otålig med placeringen. Vet nästan ingenting om nånting. Folk frågar hela tiden om jag vet något och det börjar bli tröttsamt att svara nej. Men jag kan inte göra så mycket mer än att vänta.      
 
 
 
 

SWEDISH PLAYLIST

Har gjort en spellistapå spotify med endast svensk musik. Den innehåller låtar som får mig att tänka på sverige, både bra och väldigt dåliga låtar(hehe). När jag är borta och längtar lite efter sverige kan jag lyssa på dem och om jag får tillfälle kanske spela lite svensk musik för mina amerikanska vänner. 


VARNING, ni lyssnar på egen risk!!! 
Lägg gärna till eller ge förslag någon låt om ni har någon bra typisk svensk låt.

Detta oändliga väntande

 

Sara Eriksson

Jag heter Sara Eriksson och kommer från den lilla staden Mora i Dalarna. Istället för att börja andra året på gymnasiet i Sverige bestämde jag mig för att ta mina väskor och åka till USA. Nu befinner jag mig i vackra Anchorage, Alaska och är en junior på South Anchorage High School.

Instagram Follow on Bloglovin

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus