Mitt rum

 

Martin Luther King Jr Day

Idag så var alla elever i hela usa lediga för det är Martin Luther King Jr day, eftersom det var han födelsedag den 20e janurai. Gjorde inte så jätte mycket eftersom jag fortfarande är förkyld, lite bättre idag men förtfarande sjuk. Åkte till en thai resturang med min värdmamma och värdsyster, vi åt världes godaste sopppa till lunch. Vi åker dit ibland på helge för deras soppa är himelsk, så soppa och fresh rolls är standard där. Sen åkte vi till Fred Meyers (mataffären) köpte lite mat, de har även en avdelning med kläder. Det är inte som på ica där man inte vill köpa kläder utan de har faktiskt riktiga märken där. Så köpte en skjorta och två halsdukar. 
 
 

Ironin

Ironin att förra rubriken var "flu season" och nu sitter jag här med värsta förkyldningen. Jag har praktiskt taget inte gjort någonting idag. Tittade på Harry Potter och sen försökt syselsätta mig själv. Som tur är så är vädret ute piss dåligt och jag missar ingenting.
 
 
 

Flu season

Det vart igen isdag idag så fick ta mig till skolan som vanligt. Inget speciellt som hände där, jobbade på som vanligt. Efter skolan åkte jag hem, kände inte för att åka skidor i spöregn och 90 mi/h vindar. Så min värdmamma, Pamela, var snäll nog att hämta mig efter skolan, eftersom vädret var så dåligt. Vi åkte och tog en fika innan vi åkte hem, köper alltid en Alaska Chai. 
 
Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, Astrud är på debate tournament och inget spännande händer. Börjar känna mig lite förkyld, många säger att "the flu season" är här. Händer oftast när alla har varit borta på jullovet och sen kommer hem och smittar ner alla, trevligt!
 

Ice Day, please!

Idag var en helt vanlig dag, hade engelska, historia, forensics och fotografering. Just nu håller vi på med fingeravtryck i forensics. Vi framställde fingeravtryck med hjälp av olika pulver tidigare i veckan, så idag använde vi lite olika kemikalier, imorgon ska vi använda "super glue". Spännande, forensics är verkligen en av mina favoritlektioner! 

Efter skolan földe min vän Ria med mig hem efter skolan, vi skulle gå på Frozen(bio). Men hon skulle på The West Side Story på teatern ikväll så vi fick skjuta upp det. Vi skulle ha gått på skidträning men vi kännde inte riktigt för det efter gårdagens träning. Vi var några av väldigt få att komma på träningen dagen efter ett race, så vi tror att vi ska chilla och inte köra super hårt. Men våra tränare tvingar oss attt skatea upp för världen jobbigaste uppförsbacke, som också är slalombacke. Vanligtvis kan man typ vila när man vill men eftersom vi var så få, åkte tränare precis bakom en hela tiden och lät ingen vila. Inte vad vi väntade oss dagen efter tävling. Så vi gick hem till mig och drack te med min värdsyster, Astrud, haha. 
 
Det står i alla väderprognoser att det ska regna i natt och därför hoppas alla just nu på att skolan ska bli inställd imorgon. Hade varit väldigt härligt! Bara det att mina skidor hade blivit kvar i skolan under en långhelg, och vi har skiathlon nästa helg!
 

 
 

The Twilight Relays

I tidags var det tävlingsdags igen, tävlade i lördags också (Chugiak Classic 7,6km), men såg fram emot den här tävlingen mer. Inte lika långt och skate, plus vi fick lämna skolan tidigare (vilket ses som en big deal här)
 
Så det finns olika klasser A,B,C,D och open. Alla utom open fick göra en staffet med två personer på varje lag, man åkte en runda (1,5km) två gånger var. Varje skola fick bara ta med tre lag i varje klass. South har extremt duktiga och många skidåkare, skolans tjejer var USAs bästa high school förra året, och de är alltid folk från south på prispallen. Så jag som vanligtvis tävlar i D fick åka open, där det inte var någon staffet. Lite surt eftersomnågra av de jag vanligtvis tävlar mot från andra skolor fick åka i C. Men, men jag bryr mig inte så mycket, är bara lite besviken att jag inte fick testa på staffeten. Vi gjorde istället ett varv på banan, kom på 8e plats, tredje från South.
Vädret var FRUKTANSVÄRT. Snöstorm, haha. Banan var jätte lös, folk ramlade hela tiden och hålla sig varm var inte lätt. Men allla höll humöret uppe och vi hade en rolig dag ändå! Hela teamet i open boys från West trasslande ihop stavarna och ledde till att hela teamet drogs ned i snön. Sen efter tävlingen så blåste Service's tält ned (alla skolor har ett stort tält vid banan) och vi fick hålla i vårat för att det inte skulle flyga iväg.
 
Jag och Ria, utbytesstudent från Schweiz.
 

Back @school

Första dagen efter lovet.

Fick inte mycket gjort, många byter kurser och får nya kurser. Så det är lite små kaos på skolan. Gick till varje lektion och mest satt och lyssnade på alla lärare som prata om kurserna och mina kurser som jag haft tidigare försökte vi bara fördriva tiden.

Men på forensics fick vi ta våra egna fingeravtryck, folk kanske tycker att mine ser helt misslyckade ut men det ska faktiskt se ut så där...

Skidträningen vart inställd pga av isiga vägar och bussarna som kör oss tilll skidspåren var inställda. 
 
 
 
 
 
 

Last day of break

Sista dagen på jullovet idag.
Började dagen med att prata med mamma & pappa hemma, som båda var klistrade vid hockeyn. Sen hade vi vår söndags frukost som oftast består av våfflor, ägg och bacon. När alla var klara tog vi ned julgranen och allt julpynt. Efter det gjorde lite ärenden(mataffären, osv) sen avslutade vi med en varsin frozen yoghurt. Nu har jag kommit hem och har absolut inget att göra. Funderar på att sätta mig och läsa boken "The Tragedy Paper" som jag fick låna av min värdsyster. 
 
Imorgon börjar skolan igen och jag får ganska många nya lektioner. (Yoga, osv.) Ska bli spännande. Skidträningarna börjar också, har kännts lite tomt att inte ha dem varje dag. Har en tävling i helgen, classiskt - vet ej hur långt. Men det ger självklart mer motivation på träningarna. Kommer ha tävling varje helg från skolan börjar till sista veckan i februari, enda undantaget är första veckan i februari. Så det kommer vara hårt framöver, men förhoppningsvis roligt också. 
 
Här är lite bilder från Seward, en liten by som ligger söder om Anchorage. Den ligger ut mot havet vilket gör att det är mycket mer havsdjur. Sälar, uttrar, fiskar, valar, osv. tyvärr kan man ej se dem i det vilda på vintern så vi åkte till  "Alaska Sealife Center", jag ni kan väl lista ut själva vad det är. 
 
 
 

Sara Eriksson

Jag heter Sara Eriksson och kommer från den lilla staden Mora i Dalarna. Istället för att börja andra året på gymnasiet i Sverige bestämde jag mig för att ta mina väskor och åka till USA. Nu befinner jag mig i vackra Anchorage, Alaska och är en junior på South Anchorage High School.

Instagram Follow on Bloglovin

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus